fbpx

De bedste bøger 2021

I anledning af Verdens Bogdag d. 23. april har vi lagt hovederne i blød på forlaget og kommer her med vores bud på nogle af de bedste bøger 2021.

Verdens bogdag er skabt af UNESCO tilbage i 1995 og er baseret på en gammel spansk tradition, hvor man fejrer en årlig bogdag ved at give en rose og en bog til den, man holder af. Siden er dagen blevet en tradition i mange lande.

Nogle af bøgerne, vi anbefaler er klassikere, andre er nye. Fælles for dem er, at de er fængende og værd at læse.

Tre klassikere, du bør læse:

Stormfulde højder

Stormfulde højder af Emily Brontë er en uforglemmelig roman om dyb kærlighed, hævn og død. Den foregår i Yorkshire i 1770’erne, hvor landskabet er lige så barskt som menneskene. Historiens omdrejningspunkt er venskabet mellem Catherine og Heathcliff, der med tiden udvikler sig til kærlighed. Fortællingen er ikke læsning for sarte sjæle, men vi lover dig, det er svært ikke at blive forelsket i den indelukkede men dragende Heathcliff. Bogen kan godt opleves lidt gammeldags og tung i starten, men man vænner sig hurtig til sproget. Nogle siger i øvrigt, at Stormfulde højder er et tidligt eksempel på magisk realisme.

Du finder Stormfulde højder på biblioteket, bibliotek.dk og hos næsten alle boghandlere og streamingplatforme fx Saxo.

Bogen er filmatiseret flere gange bl.a. i 1939 med filmikonet, Laurence Olivier, i hovedrollen som Heathcliff, men den findes også i en udgave fra 1993 med Ralph Fiennes og Juliette Binoche.

Bedste bøger 2021

Romeo og Julie

Vi kender alle sammen den tragiske historie om de unge elskende Romeo og Julie af William Shakespeare, men de færreste har rent faktisk læst den smukke fortælling i bogform. Det bør du ikke snyde dig selv for. Selvom Romeo og Julie er en gammel historie, er sproget stadig smukt og flydende, og du vil blive overrasket over, hvor mange af hverdagens referencer og talemåder, der stammer herfra.

Den Store Gatsby

Den Store Gatsby af F. Scott Fitzgerald er et mesterværk og så fyldt med symbolik, at man kan skrælle lag på lag af. De senere år har budt på en flot filmatisering af værket med Leonardo DiCaprio i hovedrollen som Gatsby, men der er meget mere guf i bogen, hvis centrale omdrejningspunkt er drømme og tabt kærlighed men der er også en stærk social vinkel i bogen.

De bedste bøger 2021

 

Tre gode weekendbøger

Skyggegæsten

Skyggegæsten er en fantastisk og anderledes krimi af Tor Lindsø om den kantede politibetjent Vitus Emmetaler. Historien tager sit udgangspunkt, da syv lig bliver fundet i en forladt jagthytte på Svalbard. Det viser sig at være Vitus Emmentalers forældre, som han i 12 år har troet omkom i en tragisk kæntringsulykke under en ferierejse sammen med hans bror. Nu starter starter jagten på at finde ud af, hvordan hans forældrene endt i hytten? Og hvad er der sket med hans bror? Skyggegæsten holder dig fanget med sit spændende plot og interessante personskildringer.

Læs mere om Skyggegæsten her

Du finder Skyggegæsten på biblioteket, bibliotek.dk, hos boghandlere og på alle store streamingplatforme. Læs i øvrigt vores forfatterinterview med Tor Lindsø her

Jordens Søjler 

Hvis du ikke allerede har læst Jordens Søjler af Ken Follett, så har du virkelig noget at glæde dig til. Jordens Søjler er en episk fortælling fra den tidlige middelalder, hvor omdrejningspunktet er overlevelse, ambitioner, kærlighed og drømmen om at bygge en katedral. Ken Follett er en begavet og underholdende fortæller, og hvis du bliver vild med Jordens Søjler, har han skrevet mere i samme genre. Ingen af hans senere værker er dog helt lige så velfungerende som Jordens Søjler.

Du finder Jordens Søjler på biblioteket, bibliotek.dk, hos boghandlere og på alle store streamingplatforme.

De bedste bøger 2021
Brændte Vinger 

Brændte Vinger af Emilia Hansen er en romantisk historie, som også indeholder drama og spænding. Bogens hovedperson Laura er lige startet hos modegiganten Bloom Designs, da hun møder den tiltrækkende Valdemar – men kort efter dukker Storm fra hendes fortid også op. Emilia Hansen er altid god læsning, og Brændte Vinger er den perfekte underholdning til din weekend, hvis du godt kan lide en romantisk fortælling med bid i.

Læs mere om Brændte Vinger her.

Du finder Brændte Vinger hos boghandlere og på alle store streamingplatforme.

 

Tre bøger, der får dig til at tænke

Autopilot

Autopilot af Guðrún Brjánsdóttir er en rørende, moderne fortælling, som på realistisk vis beskriver konsekvenserne af et overgreb og handler om, hvordan man finder vej ud af mørket igen. Bogen vandt i 2020 konkurrencen Nye Stemmer i sit hjemland, Island.

Autopilot er ikke en lang fortælling, men den er vigtig. Det er en novelle som for os her på forlaget har sat store tanker i gang i forhold til de gråzoner, der findes omkring et overgreb. Sproget er smukt, og det er en fin detalje, at der bruges en musisk rammesætning om fortællingen. Du kan i øvrigt læse et interview med forfatteren selv her.

Du finder Autopilot på biblioteket, bibliotek.dk, hos boghandlere og på alle store streamingplatforme.

Autopilot

Ved Daggry Dør Mørket

Ved Daggry Dør Mørket af E.B. Heimdal er første del af fortællingen om morgendagens børn. Det er en meget gribende dystopisk saga, der tager flere meget relevante temaer op. For det første, hvad der sker der, når vi mennesker bruger jorden op, og dernæst hvordan det vil være at leve i en sådan verden. En bog, der giver stof til eftertanke på mange niveauer, og så er den knald spændende. Man kommer virkelig til at holde af gruppen af børn og hepper på dem gennem alle deres sejre og sorger.

Skye og hendes tvillingbror, Ecco, kæmper for at overleve i en verden uden voksne. I fem år har de vandret i skovene alene. Men de er ikke de eneste. Andre grupper af børn lurer ude i vildmarken. Nogle er fjender. Andre er venner. Hvem kan de stole på? Skye og Ecco finder snart ud af, hvor langt de selv er villige til at gå for at overleve. Og hvad med den mystiske sygdom, som slog alle de voksne ihjel – er den vendt tilbage?

En fortælling om overlevelse, venskab, håb og kærlighed.

Her på forlaget elsker vi historien om morgendagens børn – hvoraf Ved Daggry Dør Mørket er det første bind. Bøgerne kan læses af både voksne og børn fra 10 år, der er dygtige læsere.

Du finder Ved Daggry Dør Mørket på biblioteket, bibliotek.dk, hos boghandlere og på alle store streamingplatforme.

Hemmelighedernes Hus

Hemmelighedernes hus af Anne Marie MacDonald er en meget fængende bog, hvor du først ser hele billedet til allersidst.

Bogen er en velskrevet, skæbnesvanger beretning om den mærkelige og ulykkelige familie Piper, de fire søstre, deres libanesiske og stærkt katolske mor, Materia, og deres skotsk-irske far, James, der bor i en lille mineby i Nova Scotia i Canada i begyndelsen af dette århundrede. Som titlen afslører, er der hemmeligheder i huset – men dem skal du selv finde frem til.

Læs i øvrigt mere om vores forlag og hvordan man bliver forfatter hos os her.

Bedste bøger 2021
Tilmeld dig vores nyhedsbrev