fbpx

Forfatterinterview med Dayane de Oliveira

”Jeg hepper altid på kærligheden

Dayane de Oliveira er en kæmpe romantiker, der elsker at dele sine fortællinger med andre. Hun er oprindeligt fra Brasilien, men bor i dag i Sverige sammen med sin danske mand. “Kærlighed er en superpower,” fortæller hun.

Vi har i dette forfatterinterview med Dayane de Oliveira stillet den talentfulde debutforfatter nogle spørgsmål om hendes romantiske roman, der netop er udkommet på forlaget Lindbak + Lindbak.

Mød mig på halvvejen

1. Hvordan og hvorfor begyndte du at skrive?

Jeg begyndte at skrive, da jeg var omkring femten år gammel. Jeg brugte mine tekster som en flugt fra hverdagen og som en måde at tale om mine følelser på.

Nogle af de første tekster, jeg skrev, var poesi, og da jeg begyndte at læse romantiske romaner, besluttede jeg mig for at skrive mine egne. Den første, jeg skrev, handlede om en pige på 18 år, der bliver forelsket i sin storebrors bedste ven. Han var 35 år. Lidt af en aldersforskel? Ha, det tænkte jeg ikke så meget over dengang.

De timer jeg tilbragte med at skrive, husker jeg tilbage på med stor glæde. Det var vitterligt med til at få mig igennem teenageårene.

2. Hvor finder du din inspiration?

Stort set alt kan inspirere mig. En tv-serie, en sang, nogle venners historie. Lige nu vil jeg sige, at sange er min bedste inspirationskilder.

Jeg er en kæmpe romantiker og hepper altid på kærligheden.  Kærligheden er en kæmpe kraft – en superpower.

3. Hvad betyder MØD MIG PÅ HALVVEJEN for dig?

Den betyder alt. Da jeg begyndte at skrive den, havde jeg ingen planer om at vise den til et forlag. Jeg sad fast derhjemme, lige som så mange andre, på grund af corona, og det blev et projekt, jeg fik tiden til at gå med på en underholdende måde. Med tiden begyndte jeg at føle, at jeg havde fat i noget særligt med min fortælling, og jeg besluttede mig for at sende den til et forlag.

Det var bare helt fantastisk, at andre også kunne lide den og ville udgive den,

Jeg er fra Brasilien, så den blev først udgivet på engelsk. Nu er den også udkommet på dansk. Det er stadig fuldkommen surrealistisk for mig, at min bog er udkommet på to sprog.

4.  Hvilke forfattere beundrer du?

Der er mange, men på toppen af listen er Colleen Hoover, Debbie Macomber og naturligvis Alexandre Dumas.

5. Skriver du på noget lige nu?

Ja!

Lige nu skriver jeg på en romantisk sommerfortælling, der hedder DET LILLE BLÅ HOTEL.

Det er en skøn fortælling, hvor jeg i højere grad bruger min egen historie og baggrund. Den handler nemlig om en ung brasiliansk kvinde, der arver et hotel i Hornbæk. Jeg vil ikke røbe for meget, men mon ikke der opstår en eller anden form for romantik. Og så kan jeg også røbe, at tingene ikke helt går efter planen med hotellet.

Den udkommer næste sommer.

Om bogen MØD MIG PÅ HALVVEJEN
af Dayane de Oliveira

På overfladen har Sarah det hele. Hun er en succesrig børnelæge med gode venner, et lækkert hus og et smukt udseende. Men Sarah har også en hemmelighed.

Da hun møder den nye børnehaveklasselærer, Jason, der netop er kommet til byen, opstår der noget imellem dem. Alligevel kæmper Sarah imod, når Jason prøver at komme tættere på hende. Hvad er det, hun ikke fortæller?

Gennem sit arbejde har Sarah mødt den lille dreng Ben, som har brug for hjælp, og sammen med Jason kæmper hun for at hjælpe ham ud af en svær situation. Kampen bringer Jason og Sarah tættere på hinanden, men Sarah glider alligevel fra Jason, hver gang han forsøger at tale om fremtiden og deres forhold.

Sarahs følelser for Jason vokser, og hun bliver nødt til at beslutte sig for, om hun tør fortælle ham sin hemmelighed, og om de overhovedet har en fremtid sammen, når først han kender den.

Udgivelsesdato: 10. november 2021

Læs desuden et af de andre forfatterinterviews.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan det er at være forfatter på vores forlag, så finder du mere viden her.

Bogen vil kunne findes hos udvalgte boghandlere, alle større streamingtjenester samt hos online boghandlere som fx Plusbog, Saxo.com og Gucca.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev