fbpx

Forfatterinterview med Malene Klein om Nattergal, Flagermus:

Barndommen er svær at ryste af sig”

I flere år har Malene Klein arbejdet på romanen Nattergal, Flagermus, hvor omdrejningspunktet er en ung kvindes udvikling under anden verdenskrig.

Inspirationen til NATTERGAL, FLAGERMUS kom til forfatter Malene Klein, da hun læste en biografi om en dansk sygeplejerske, der havde meldt sig frivilligt i Det Tredje Rige. Hun havde fået nazismen ind med modermælken, og deltog derfor gerne i kampen mod de allierede.

”Da jeg læste biografien, fik jeg lyst til at skabe min egen fortælling om en lignende sygeplejerske, der dog undervejs formår at justere sin virkelighedsopfattelse og ryste barndommen af sig.”

I bogen arbejder Malene Klein med tematikken selvopfattelse.

”Vi tror nok allesammen, at vi ved, hvem vi er. Men hvad står man for, hvad vil man kæmpe og dø for, når det bliver alvor. Har du arvet nogle holdninger? Eller er de virkelig dine egne? Pludselig er man nødt til at lytte til sin indre stemme. Det kræver ofre. Nogle broer er man nødt til at brænde, og det er det, der sker for min hovedperson Elisa.”

Malene Kleins mand har været en stor hjælpe i forbindelse med researchen til bogen.

”Min mand har været mit leksikon. Alligevel har der været MEGET research, læsning, tonsvis af nørdede artikler og masser af refleksion i forløbet, som jeg har været nødt til at sætte mig ind i. Udover det rent militærhistoriske, er det tidsperioden mere generelt set: Hvordan kommunikerede man, hvordan var moden, hvad var takt og tone? Jeg har elsket hver eneste del af det.”

Om bogen NATTERGAL, FLAGERMUS af Malene Klein

Tempofyldt spændingsroman med masser af drama, kærlighed og heltemod.

1940: Da Elisa, datter af en glødende nazist, melder sig til tysk Røde Kors, føler hun sig både stolt og forventningsfuld. På trods af krigens rædsler er realiteterne ikke gået op for den unge Elisa, og hun ser sin udstationering i Frankrig som et romantisk eventyr.

Elisa hvirvles dybere og dybere ind i Det Tredje Riges ariske højborg, men da hun redder en nedstyrtet pilot fra de allieredes styrker, ændrer hendes liv sig for altid. Hun begynder at tvivle på den nazistiske ideologi, og langsomt vokser en ulmende modstand mod Hitler og hans handlinger frem.

Midt i krigens kaos udvikler kærligheden mellem Elisa og piloten sig, og snart er hun viklet ind i en spirende modstandsbevægelse.

Men hvad sker der, når grænsen mellem venskab og fjendskab sløres? Hvordan kommer man ud af ingenmandsland, når man ikke hører til nogen steder? Og kan man overhovedet stole på nogen, når Europa står i flammer, og døden altid lurer i kulissen?

 

Bogen vil kunne findes hos din lokale og digitale boghandler, alle større streamingtjenester samt hos online boghandlere som fx Saxo

Tilmeld dig vores nyhedsbrev