fbpx

Marianne Jørgensen

Marianne Jørgensen

”Bøger efterlader billeder i os og lærer os om, hvad der foregår i andre mennesker og ikke mindst os selv. Jeg elsker, elsker, elsker en god bog.”

Forfatter Marianne Jørgensen (f. 1967) er født og opvokset i Hvidovre. Hendes livslange interesse for historierne startede med H. C. Andersens grumme og smukke eventyr om Svaneprinsessen, som hendes mor læste højt for hende. Siden gik hun på opdagelse i morens bogreol og fordybede sig i John Irwings fantastiske historier og karakterer, Emily Brontës stormfulde højder og Dea Trier Mørchs Kastaniealleen i et glad sammensurium.

Marianne holder særligt meget af Colin Dexters Inspector Morse, fordi han er lidt for gammel til de unge piger, han taber sit hjerte til. Han er uperfekt og hører klassisk musik for fuld udblæsning og værdsætter i virkeligheden ensomheden. Bøgerne formidler så fint en ældre mands følelser og kompleksitet, hvilket er noget, kun gode forfattere kan.

Forfatterens eget liv har været fyldt med trygge relationer og glæde, men også tab og svigt. Hun opdagede tidligt, at når hun skrev tingene ned i dagbøger eller på små lapper, så hjalp det hende til at se tingene lidt fra oven.

I Mariannes voksne liv interesserer mennesker og deres historie hende mere og mere, og hun bruger tid på at dykke ned i mønstre, kigge ind i årsagen til reaktioner, og hvad der betyder noget for hende selv og andre.

Marianne nyder stadig at sætte sig stille med en bog. Det at læse en karakterdrevet historie med noget på hjertet, som tager plads i én. Den følelse håber hun at give andre med sine egne bøger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev