fbpx

Hvordan får man udgivet en bog?

Du har måske spurgt dig selv hvordan får man udgivet sin bog? Drømmer du om at blive forfatter og få udgivet din bog? Det forstår vi godt. Vi elsker også bøger og de historier, de rummer.

Vores anbefaling er, at du starter med at gennemtænke dit plot hele vejen igennem.

Vi oplever desværre, at mange starter med at skrive en bog uden helt at have tænkt plottet hele vejen igennem. Det er svært at rette op på, fordi selve fundamentet i bogen har revner eller er for svagt.

Har du en stærk fortælling er det ikke så vigtigt, om der skal rettes lidt til eller der er nogle stavefejl.  Som forfatter skal du kunne svare helt klart på, hvad du vil med din bog – uanset om det er at underholde eller for at belyse noget mørkt og skjult.

Hvordan vælger man forlag?

Hos Lindbak + Lindbak foreslår vi, at du sætter dig ind i, hvilke slags bøger de forskellige forlag udgiver. Er det bred underholdning? Smalle bøger?

Du skal også skelne i mellem medudgiverforlag og regulære forlag. På medudgiverforlag beder de forfatteren om at finansiere hele eller dele af bogen. Det gør et forlag som Lindbak + Lindbak ikke.

Du overdrager i stedet dine rettigheder til os i en periode, hvor vi forsøger at sælge så mange bøger i både trykt form, lydbog og ebog som muligt. For lån af din bog får du royalties af os.

Læs mere om, hvordan det er at være forfatter hos Lindbak + Lindbak her.

Der er flere gode råd at hente i forhold til hvordan man får sin bog udgivet hos Dansk Forfatterforening.

Se her hvilke slags bøger vi udgiver

Hvordan præsenterer du bedst din bog?

Hos Lindbak + Lindbak er drømmescenariet, at du sender os din bog sammen med en synopsis. En synopsis skal indeholde en opsummering af dit plot samt en præsentation af hovedpersonerne. Længeden på din synopsis skal være omkring to A-4-sider.

Hvis din synopsis får en krog i os, går vi videre til selve bogen, hvor vi læser de første fem kapitler. Her vurderer vi, om du formår at folde dit plot ud på en måde, der giver os lyst til at læse videre.  Har din bog fanget os, læser vi herefter resten. Hvis vi stadig er begejstrerede, vil vi herefter tilbyde dig en kontrakt med vores forlag.

Forlag
Tilmeld dig vores nyhedsbrev