fbpx

Sådan bliver en bog til

Del 1: Det første møde

Hos Lindbak + Lindbak opstår det første møde typisk ved, at en dansk forfatter indsender et manus, eller ved at vi selv finder frem til en udenlandsk bog, som lyder spændende.

Under det første møde er det vigtigt, at der er kemi. Kemi mellem os og bogen. Læser vi videre helt naturligt for at finde ud af, hvad der sker på næste side? Er vi opslugte af handlingen? Eller sidder vi lidt og læser af pligt?

Hvis sød musik opstår, så inviterer vi på første date for at finde ud af, om der er basis for mere. Kan vi nå hinanden på flere planer? Er der samarbejdsvilje og potentiale?

Del 2:  Aftalen og arbejdstøjet

Hvis bogen fanger os, og der kan indgås en aftale med forfatteren, som alle parter er tilfredse med, skal vi i arbejdstøjet. Ingen skriver en perfekt bog. Nogle gange skal der rettes og omskrives en hel del, andre gange langt mindre.

Hos Lindbak + Lindbak siger vi altid, at vi gør det bedste for bogen. Denne periode kan være ret hård, fordi der skal rettes huller i plottet, indgås nødvendige kompromiser og skæres til. Bogen bliver gennemgået nøje, og alting vendes og drejes.

Når processen er færdig, står vi heldigvis med en mere strømlinet fortælling, hvor fedtet er skåret fra, inkonsekvens er blevet til konsekvens, og hullerne er lappede.

Del 3: Finpudsning

Når den grundlæggende historie er på plads, skal der læses korrektur, og bogen skal til testlæsere.

I denne fase kommer vores dygtige korrekturlæsere og testlæsere også tit med værdifuldt input til både handlingen og sproget. Forfatteren får feedback fra adskillige kompetente læsere, og vi retter til i bogen, hvor det giver mening.

Del 4: Alt det uden om bogen

I den sidste fase er bogens indre indhold helt på plads. Nu mangler vi alt det udenom. Fortællingen skal i denne fase konverteres til en trykt bog, en e-bog og en lydbog. Vi skal også finde frem til et cover i fællesskab med forfatteren, som både tager hensyn til bogens målgruppe, handlingen og forfatteren. Selvom en bog er forfatterens historie, er den også en vare, der skal sælges.

Det er desuden i denne periode, der laves markedsføringsmateriale, forfatterinterview, bogen sendes til anmeldelse hos bogbloggere og meget mere.

Bogen skal nu ud at leve sit eget liv. Vores fælles barn flytter hjemmefra og må på egen hånd klare de tæsk og de kys, som der venter derude.

Sådan bliver en bog til hos os.

Her kan du se nogle af de bøger, vi udgiver på vores forlag.

Hvis du er interesseret i at vide mere om, hvordan man bliver forfatter hos os, så læs mere her.

Sådan bliver en bog til
Tilmeld dig vores nyhedsbrev