fbpx

Forfatterinterview:

Ind i mørket med Christina List

Christina List er netop nu aktuel med DØDEN BÆRER MIT NAVN, som er sidste del af krimitrilogien om Dødsenglens datter. En serie, hvor Christina List slipper en seriemorder løs og inviterer os ind i mørket.

 

1. Hvordan føles det at have færdiggjort din trilogi?

Det er helt vildt dejligt, men også lidt sørgeligt. Jeg skal til at prøve kræfter med nogle spændende nye universer og karakterer, men samtidig skal jeg sige farvel til en verden, jeg har befundet mig godt i igennem de sidste tre år. Jeg kender Kevin, Sarah og Michael så godt, og nu er det slut – men jeg synes dog, at jeg efterlader dem et bedre sted, end da jeg mødte dem.

Flere har allerede spurgt mig, om jeg ikke nok vil skrive en opfølgende krimi i serien, og man skal som bekendt aldrig sige aldrig, men jeg tror dog, at det er mere sandsynligt, at de dukker op som bipersoner i min næste serie eller et andet sted. Det kunne være lidt hyggeligt.

”Måske dukker Kevin eller
Sarah op i en anden bog.
Man skal aldrig sige aldrig”

2. Hvad er inspirationen bag bogen?

Vi starter der, hvor vi hele tiden har været på vej hen – i fængslet – hvor opgøret med Sarahs far, Dødsenglen, venter. Nu er det knald eller fald. Jeg har brugt to bøger på at bygge op til det her, så endelig får vi det store opgør og afslutningen for hver af de tre hovedkarakterer.

I DØDEN BÆRER MIT NAVN har jeg tilføjet lidt ekstra virkemidler i form af mere psykologisk uhygge, fordi fængslet er et begrænset rum, men jeg vil ikke sige mere for ikke at spoile.

”Min nye serie bliver
 mørk, grum og uhyggelig”

3.  Hvilken research har du lavet?

Jeg har besøgt Herstedvester Fængsel og haft fornøjelsen af at blive vist rundt. Det har været vigtigt for mig at få de praktiske ting på plads, men også for bedre at kunne beskrive stemningen. Herstedvester er ikke et sted, man bare kan smutte forbi. Her sidder fanger med nogle af de hårdeste domme i landet. Nogle af dem, man har læst om i avisen og været bange for. Men jeg blev nødt til at se det med egne øjne. Det var vigtigt, at jeg selv havde gået gennem gangene, set gården, kigget op mod murene, mærket lugten og rørt ved overfladerne, så jeg kunne overføre det til bogen.

4. Hvilket råd ville du gerne have givet dig selv, dengang du startede?

Vent lidt med at gå i gang med at skrive, få plot og struktur bedre på plads inden, men samtidigt handler det jo også om at få fingrene i tastaturet og gøre sig nogle erfaringer.  Det var det, som motiverede mig, men i den første bog asfalterede jeg ofte samtidigt med, jeg kørte derudad. Da jeg skrev anden bog, var det så meget nemmere, fordi jeg havde udtænkt plottet i højere grad, inden jeg gik i gang med at skrive. Nu er jeg et sted, hvor jeg hele tiden arbejder på at fylde mere på, også skriveteknisk.

5. Hvad er det med dig og mørket?

Jeg er uddannet terapeut, og det har nok givet mig et tæt forhold til det mørke, der er i os alle. Da jeg først startede, kan jeg huske, at jeg tænkte, hvor slemt kan det egentlig blive, hvis folk ikke får hjælp eller afviger? Nu ved jeg fra mit arbejde, at det kan blive rigtig slemt – men det fascinerer mig også. Jeg vil gerne vide, hvorfor det er kommet så langt ud? Hvorfor er nogle blevet så afvigende, at de gør andre ondt? Nogle af de elementer og tanker går igen i mine krimier, hvor et omdrejningspunkt netop er, hvorfor folk bliver, som de er. Jeg sætter spot på de mørke sider, man undertrykker og flygter fra. Som krimilæsere er det spændende at komme tæt på mørket, men det er også dejligt at kunne slippe væk igen, uden risiko, når man lukker bogen. Jeg folder mørket ud, dykker ned i det og giver læseren en forståelse for, hvordan det er at komme i berøring med mørket, uanset om man er skurken, offeret eller helten.

6. Hvad skal der ske nu på krimifronten?

Der er en ny serie på vej, og jeg er er allerede godt i gang. Det er for tidligt at røbe handling og rammen, men jeg kan dog love, at det bliver mørkt, grumt og uhyggeligt.

Om forfatteren

Forfatter Christina List er født i 1981. Opvokset og bosiddende i Silkeborg.

Hun er uddannet psykoterapeut og arbejder i dag som psykoterapeut under Kriminalforsorgen.

Fra barnsben har Christina holdt af gode historier med mystik, spænding og overraskelser, og hun karakteriserer sig selv som en filmfanatiker med skrivekrampe.

I 2023 blev Christina List shortlistet til en Mofibo Award i krimi-kategorien. Christina Lists krimi-trilogi er solgt til udgivelse i Sverige.

.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev